Wat te doen:


Wij zijn in 2005 een gastenboek begonnen met tips en vragen u gaarne om uw bijdrage, maar hier zijn wat tips.

Restaurants.


Om de hoek is restaurant Tipico waar wij vroeger goed en goedkoop gegeten hebben. De laatste jaren is het allemaal wat minder en komen wij er niet meer. Zie ons gastenboek voor vele opties.

Stranden.

Salgado is het dichtst bij, daar kunt u ook hanggliding doen, maar het is een steile weg. Andere stranden bij Martinho, Nazare en de Lagoa de Obidos.Zie boek.
De moeite waard om te bezoeken zijn Nazare (kabelbaan naar Alto de Nazare), Caldas da Rainha (dagelijks markt in Centrum en speciale markt op maandag), Batalha, Fatima, Serra dos Candeeiros (Nationaal park), Obidos (Middeleeuwse stad) en Alcobaca (Abdij). Lissabon is een uurtje met de auto.

Supermarkten

zijn er veel, onder andere in Caldas, Alfeizerão en Tornada. Restaurant Tipico da Serra is ook een winkeltje maar kan natuurlijk niet tegen de grote op. Sinds 2009 is er in Sao Martinho een grote Supermarche juist bij de school. Vers brood (en vis) wordt elke dag om 9 uur aan de deur gebracht voor 16 cent!Als de buurvrouwen gaan kletsen komt de bakker eraan. Dit is inmiddels al zo vaak veranderd, dan weer wel dan weer niet, dat ik het nog wel vermeld maar of het dit jaar nog zo is…..?

Markten

In gastenboek overzicht van alle markten in de buurt.

Speciale attentie voor de zondags markt in Pataias, benoorden Nazare, tot 1330 uur. Gaat dat zien!